ENGEGAR I PARAR MITJANÇANT POLSADOR

Repetim la pràctica anterior, amb la diferència que ara la senyal és d’origen extern al variador.

EL fet que la senyal sigui externa implica que hem de configurar les entrades dels terminals de control (entrades lògiques 1-7).

Primer realitzem la connexió del terminal L amb PLC (com a la figura) per que els terminals funcionin amb lògica positiva. Després alimentem la botonera amb la sortida de 24V i connectem la botonera a C1 per a poder controlar l’arrancada mitjançant l’entrada d’una senyal externa (Fig 11).

Configurem la entrada física, per a que realitzi la funció adecuada segons codi específic (Fig12), de la 00 a la 63.

També configurem altres paràmetres bàsics com A001 i A001 per a establir la referència de freqüència i l’origen de la senyal RUN.

Configurem A001: 02, A002: 01, així com C002:01 i C001:00 per que el motor s’engegui mentres rebi senyal d’entrada. Inicialment no s’activa, encara que amb el multímetre comprovem que la senyal de 24V es activa.

Repassem la configuració de les altres entrades i anul·lem la entrada C2 configurada per la parada 3 fils, i que per tant ens parava el motor amb absència de senyal. Aixi que, reconfigurem A002: 01, C001: 00 i C002:01 i el motor respon a la senyal de la botonera. Només estarà actiu mentres mantinguem polsat el botó.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s