Configuracions de velocitat mitjançant PLC

Ambdues pràctiques mantenen la configuració del variador de la pràctica anterior, però en aquest cas les senyals externes vindran des del PLC. Per tant haurem de connectarr els terminals intel·ligents del variador amb les sortides del PLC i botoneres o interruptors a les entrades digitals.

Abans que això, però, hem de connectar el nostre PC amb el PLC per a poder carregar el programa necessari. Degut a que el PC no té connector RJ45, connectarem físicament el PLC amb un ROUTER, i connectarem des del PC mitjançant la wifi.

TIA PORTAL ens detecta el PLC, però hi ha problemes en la connexió i es bloqueja (intermitència dels leds de manteniment, error i run). Fem un diagnòstic online però el programa no es capaç de connectar. Hi ha una coincidència d’IPs del PLC (192.168.0.1) amb el ROUTER (192.168.0.1) , per tant, canviem la IP del PLC (192.168.0.99) per que no coincideixi amb la porta per defecte de connexió del router. En un principi funciona, fem un reset al PLC, i tornem a configurar-lo (nom, ip…), però al desconnectar-lo de la corrent es torna a repetir el problema.

Per evitar el problema entrem en la configuració del ROUTER i canviem la seva direcció a (192.168.0.2).

En no produir-se una coincidència d’IPs,TIA PORTAL reconeix el PLC i permet la carrega d’un programa senzill, en que la activació de la entrada 1 activa la sortida 1 i així fins a 6 vegades (de la mateixa manera que hem fet amb les dos botoneres en la pràctica anterior).

Aquest senzill programa, ens permet arrancar i parar el motor (Pràctica 4, Q0.0 i 0.1) i activar els bits de la multi-velocitat (Pràctica 5, Q0.3-0,6).

ENLLAÇ A VIDEO: MP13.UF1.R.P1.PLC2 – YouTube

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s